به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، رسانهها از سفر فرمانده ارتش لیبی به آمریکا خبر دادند.
به نوشته خبرگزاری «روسیا الیوم»، ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح لیبی شب شنبه (دیروز) طی اولین سفر رسمی خود وارد فرودگاه شهر واشنگتن شد.
این سفر حفتر چند روز پس از آن صورت میگیرد که «جاناتان وینر»، فرستاده ویژه آمریکا در امور لیبی از عملیات ارتش لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر در مبارزه با گروههای تروریستی تعریف و تمجید کرد.
وینر در حساب توئتری خود از عملیات ارتش تحت امر حفتر در بازپسگیری شهر «سرت»، پایتخت خودخوانده گروهک داعش در شمال لیبی تشکر کرده بود.
فرمانده ارتش لیبی پیش از این سفر، در 7 ماه جاری برای دومین بار به مسکو رفته بود و با «سرگئی شویگو» همتای روس خود و «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه و شورای امنیت ملی روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
ژنرال حفتر در این سفر از روسیه خواست به طرح ممنوعیت ارسال تسلیحات به لیبی پایان دهد؛ چرا که ارتش این کشور با تروریستهای داعش و گروههای افراطی در حال جنگ بوده و ارتش لیبی نیازمند حمایت تسلیحاتی و نظامی است.
از سوی دیگر، «فایز السراج» نخست وزیر حکومت وفاق ملی لیبی که مورد حمایت غرب و آمریکاست، شب جمعه (دیروز) از آزادسازی کامل شهر سرت، مقر داعش خبر داد.
ژنرال حفتر پیشتر از فرماندهان ارتش لیبی در زمان سرهنگ «معمر القذافی» دیکتاتور سرنگون شده این کشور بوده و مورد حمایت دولت مصر است.
بعد از سرنگونی دولت قذافی توسط ناتو و غرب، این کشور شاهد ظهور گروههای تروریستی و افراطی بود و در غیاب دولت مرکزی مقتدر، داعش تأسیس «امارات خود» در شهر سرت را اعلام کرد.
هم اکنون لیبی دارای دو ارتش، یکی به فرماندهی ژنرال حفتر که مورد حمایت مصر و روسیه بوده و دیگری فرماندهی تحت امر دولت وفاق ملی لیبی به نخست وزیری سراج است.
افزون بر این، دراین کشور دو پارلمان وجود دارد؛ پارلمان طبُرق که مورد حمایت ژنرال حفتر است و پارلمان طرابلس وابسته به دولت وحدت ملی.
هیچ یک از این دو ارتش و دو پارلمان یکدیگر را به رسمیت نمیشناسند و عملا لیبی به بخش شرقی (منطقه تحت کنترل ژنرال حفتر) و بخش غربی تحت کنترل دولت وفاق ملی تقسیم شده است.
بی شک سفر امروز ژنرال حفتر با چراغ سبز آمریکا صورت گرفته است؛ چرا که ارتش تحت امر ژنرال حفتر در مقایسه با ارتش و پارلمان وابسته به دولت وفاق ملی موفقیتهای خوبی در مقابله باتروریسم و داعش داشته است.
این در حالی است که آمریکا پیش از این به قدرت گیری وی در لیبی تمایلی نداشت و ترجیح میداد دولت وفاق ملی که با حمایت آن و سایر همپیمانان اروپایی و آفریقایی تشکیل شده بود، زمام امور را در این کشور به دست بگیرد.
نظر شما